In 1998 besloten drie vrienden om samen een nieuwe EHBO-vereniging op te richten in Nijmegen. Zij besloten daartoe omdat de organisatie waar ze tot dat moment bij zaten niet dezelfde kant op wilde als zij.

De naam Wimako was snel gekozen, dit is namelijk een combinatie van de namen van de oprichters; Will, Mario en Koen.

Vanaf de start lag de focus op ‘het stapje extra’. Net dat beetje meer kennis en vaardigheid bezitten dan een doorsnee EHBO’er. Al snel sloten zich diverse mensen bij de nieuwe vereniging aan en lange tijd had Wimako zelfs een eigen wedstrijdteam.

Het ‘net een beetje extra’ vertaalde zich ook al snel in een specialisatie. Wimako richtte zich steeds meer op hulpverleningen op feesten en festivals waar drank- en drugsgebruik voorkwam.

Toen de Matrixx zich in Nijmegen vestigde begon een langdurige, succesvolle samenwerking. Iedere avond dat de Matrixx open was leverde Wimako twee of drie EHBO’ers om de gasten van deze prachtige discotheek medisch te kunnen ondersteunen.

En met de Matrixx kwamen ook nieuwe festivals, Emporium op de Berendonck bij Wijchen, Matrixx at the Park tijdens de Vierdaagsefeesten bijvoorbeeld.

Na de sluiting van de Matrixx werd het niet rustiger voor de hulpverleners van Wimako. Een aantal voorbeelden van onze hulpverleningen zijn Sail2015 (Amsterdam), de Gildefeesten (Soest), Fields of Rock (Nijmegen), The Cube (Nijmegen), taekwondo wedstrijden (oa. Eindhoven) en regionale wandelmarsen.

Kortom, we gaan de komende jaren nog veel geschiedenis schrijven!