Wat moet je doen bij een bloedneus? Mijn kind is gebeten door een insect, wat nu? Zou dit een ernstige verbranding zijn? Ik ben in een wak gevallen, wat moet ik doen om op te warmen? Als iemand op straat neer valt, wat moet ik dan doen? Hoe herken ik een botbreuk?

Zomaar een paar vragen die je in de loop van je leven tegen kan komen. En hoewel ze niet allemaal worden veroorzaakt door een ongeluk, worden ze wel allemaal behandeld tijdens de EHBO-opleiding bij EHBO-vereniging Wimako.

EHBO is namelijk meer dan alleen leren 112 bellen bij een ongeval. Je leert (levensreddend) te handelen in situaties waarin de gezondheid van een mens in gevaar is!

Hoe ziet een EHBO-cursus eruit?

Onze EHBO-basisopleiding, beter bekend als het EHBO-diploma, wordt gegeven op maandagavond van 19.45u t/m 21.45u. Een basiscursus duurt 13 avonden waarin u een combinatie van theorie en praktijk krijgt.

Elke avond van de EHBO-cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Onder leiding van een ervaren Oranje Kruis-gecertificeerde instructeur wordt de lesstof klassikaal doorlopen. Vervolgens wordt het geleerde in de praktijk gebracht met behulp van een LOTUS-slachtoffer. Hierdoor blijft de aangeboden kennis direct hangen.

Wat omvat een EHBO-cursus?

Niet elke EHBO-cursus is hetzelfde. Wimako heeft gekozen voor een klassikale aanpak. Onze ervaring is dat het gescheiden aanleren van theorie en praktijk, bijvoorbeeld door middel van e-learning, veel minder effectief is dan het combineren van theorie en praktijk.

De EHBO-cursus van Wimako wordt gegeven volgens de eisen van het Oranje Kruis. Bij het behalen van het examen ontvangt u daarom het Oranje Kruis EHBO-diploma.

In cursus wordt ook ruim aandacht besteed aan Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK), reanimatie, kinderreanimatie en het juist gebruiken van een Automatische Externe Defibrilator (AED).

Wat kost een EHBO-cursus?

De kosten voor de cursus, cursusmaterialen en het examen bedragen € 175.

Veel zorgverzekeringen bieden een (gedeeltelijke) vergoeding voor het volgen van een EHBO-cursus. Informeer bij uw zorgverzekeraar of dit ook voor u geldt.

Wanneer start de volgende cursus?

Wij starten een nieuwe cursus zodra zich 8 deelnemers hebben aangemeld. Maximale groepsgrootte is 12 personen.

Via ons contactformulier kunt u zich aanmelden voor de eerstvolgende cursus. U krijgt dan bericht zodra zich minimaal 8 deelnemers hebben aangemeld.